Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

Norimberský perník 50g

€ 1.35
€ 1.21 bez DPH
Skladem
Kód produktu: 40-0034 Kód výrobce: 8592355131697 Výrobce: SPECIO
ks

Pro objednání kartónku zadejte 15 ks

Zobraz detailní popis

Detailní popis

NORIMBERSKÝ PERNÍK

Norimberský perník je ideální směs voňavého koření zejména pro přípravu vánočních perníčků. Tato směs je pečlivě složena z aromatických koření, jako je skořice, hřebíček, nové koření, muškátový oříšek a dalších vonných ingrediencí, které dodávají perníku nezaměnitelnou hloubku a sladce kořeněnou chuť. S Norimberským perníkem snadno vytvoříte autentické dezerty, které provoní vaši domácnost a přinesou vám pravou slavnostní atmosféru.

Perníkové koření je jemně namleto a neobsahuje žádné další aditiva, jako je kypřící prášek nebo cukr. Skvěle se hodí i k přípravě sladkých čajových sušenek, koláčů a buchet s perníkovou příchutí a různých druhů vánočního či sladkého pečiva.

RECEPT: MĚKKÉ PERNÍČKY
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
1 lžička jedlé sody
2 lžičky perníkového koření
2 lžičky kakaa
100 g másla
2 vejce
2-4 lžíce medu

Máslo si společně s medem rozehřejte a promíchejte. Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny a postupně zašlehávejte máslo s medem. Mouku si nejprve prosejte do mísy a přidejte zbylé sypké suroviny a vše důkladně promíchejte. Po lžících sypkou směs přidávejte do vaječné pěny a vypracujte hladké těsto, které si uložíte do lednice alespoň na 30 minut. Odleželé těsto si rozdělte na dvě poloviny. Těsto vyválejte na pomoučené ploše a vykrájejte libovolné tvary. Troubu si předehřejte na 170 °C a plech vyložte pečícím papírem a pečte do zlatova cca 10 minut. Pokud chcete mít perníčky lesklé, potřete je ještě horké rozšlehaným vejcem.

BÍLKOVÁ POLEVA:
1 bílek
150 g - 200 g moučkového cukru (dle velikosti vejce)
1 lžička bramborového škrobu
dle chuti citronová šťáva

Je důležité moučkový cukr prosát přes sítko (klidně i 2x), aby se neucpávala zdobící trubička. K cukru přidejte škrob, bílek a citronovou šťávu. Metličkou či šlehačem míchejte tak dlouho, dokud nebude poleva tuhá. Pokud je poleva moc řídká, přidejte cukr v opačném případě přidejte pár kapek vody.

Všechny naše kořenící směsi vyrábíme na základě vlastních originálních receptur. Navíc koření balíme do uzavíratelných obalů, tudíž si po otevření uchovává déle všechny své vlastnosti, jako je chuť, vůně a barva.

A pokud nevíte, co byste si mohli z daného koření připravit, nechte se inspirovat našimi recepty v magazínu.

Složení:
Směs koření (koriandr, muškátový ořech, nové koření, skořice, hřebíček, kardamom).

Skladování: teplota 25 °C, vlhkost: 60 %, v originálních uzavřených obalech

Hmotnost: 50 g

Výrobce: IDC-FOOD, s.r.o., U Mlýna 285, Jaroměř 551 02
Vyrobeno: Česká republika

Parametry produktu

Parametry
Bez přidaného cukru Ano
Bez alergenů Ano
Bezlepkové Ano
Bez soli Ano
Vegetariánské Ano
Veganské Ano