Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

Norimberský perník 50g

TOP produkt
34,00 Kč
30,36 Kč bez DPH
Skladem
Kód produktu: 40-0034 Kód výrobce: 8592355131697 Výrobce: SPECIO
ks

Pro objednání kartónku zadejte 15 ks

Zobraz detailní popis

Detailní popis

NORIMBERSKÝ PERNÍK

Norimberský perník je ideální směs voňavého koření zejména pro přípravu vánočních perníčků. Skvěle se ale hodí i k přípravě sladkých čajových sušenek, koláčů a buchet s perníkovou příchutí a různých druhů vánočního či sladkého pečiva.

Vyvážená směs koriandru, muškátového oříšku, skořice a dalších druhů koření pokrm nejenom chuťově vyladí, ale také krásně provoní. Perníkové koření je jemně namleto a neobsahuje žádné další aditiva, jako je kypřící prášek nebo cukr.

Všechny naše kořenící směsi vyrábíme na základě vlastních originálních receptur. Navíc koření balíme do uzavíratelných obalů, tudíž si po otevření uchovává déle všechny své vlastnosti, jako je chuť, vůně a barva.

Recept na měkké perníčky:
400 g hladké mouky
140 g moučkového cukru
1 lžička jedlé sody
2 lžičky perníkového koření
2 lžičky kakaa
100 g másla
2 vejce
2-4 lžíce medu

Máslo rozehřejeme s medem a promícháme. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme máslo s medem. Mouku prosejeme do mísy, přidáme zbylé sypké suroviny a promícháme. Po lžících sypkou směs přidáváme do vaječné pěny a vypracujeme hladké těsto, které uložíme alespoň na 30 minut do lednice. Odleželé těsto rozdělíme na polovinu, vyválíme na pomoučené ploše a vykrajujeme libovolné tvary. Předehřejeme si troubu na 170 °C, na plech dáme pečící papír a pečeme do zlatova cca 10 minut
Pokud chcete mít perníčky lesklé, potřete je ještě horké rozšlehaným vejcem.

Poleva:
1 bílek
150 g - 200 g moučkového cukru (dle velikosti vejce)
1 lžička bramborového škrobu
dle chuti citronová šťáva

Je důležité moučkový cukr prosát přes sítko (klidně i 2x), aby se neucpávala zdobící trubička. K cukru přidáme škrob, bílek a citronovou šťávu. Metličkou mícháme tak dlouho, dokud nebude poleva tuhá. Můžeme použít i šlehač. Pokud je poleva moc řídká, přidáme cukr v opačném případě přidáme pár kapek vody. Perníčky zdobíme dle vlastní fantazie.

Složení:
Směs koření (koriandr, muškátový ořech, nové koření, skořice, hřebíček, kardamom).

Skladování: teplota 25 °C, vlhkost: 60 %, v originálních uzavřených obalech

Hmotnost: 50 g

Výrobce: IDC-FOOD, s.r.o., U Mlýna 285, Jaroměř 551 02
Vyrobeno: Česká republika

 

 

Parametry produktu

Parametry
Bez přidaného cukru Ano
Bez alergenů Ano
Bezlepkové Ano
Bez soli Ano
Vegetariánské Ano
Veganské Ano