Bramborák 400g - dóza
Detailní popis
BRAMBORÁK
Typická česká směs z česneku, majoránky, pepře a kmínu vhodná pro přípravu bramboráků a dalších bramborových pokrmů. Touto tradiční směsí ochutíte i bramborové knedlíky, placky a různé polévky. Hodí se na klasickou bramboračku, česnečku nebo čočkovou polévku. Sice to z názvu nevyplívá, ale koření na bramborák má širší využití a lze ho využít i při pečení králíka nebo skopového.
Bramborák neboli také cmunda, kramflek či vošouch je tradiční pokrm z brambor. Bramborák má tolika názvů, kolik má způsobů příprav. A jak bramborákům říkáte u vás doma?
RECEPT: TRADIČNÍ
ČESKÝ BRAMBORÁK
500 g brambor, nastrouhaných nahrubo
2 vejce
100
g hladké mouky
1-2 lžíce koření Bramborák
2-3 stroužky česneku (dle chuti),
prolisované
Sůl a pepř podle chuti
Olej na smažení
Nastrouhejte brambory a dobře je vymačkejte, aby se zbavily přebytečné vody. V míse smíchejte nastrouhané brambory s vejci, moukou, prolisovaným česnekem, kořením, solí a pepřem. Vytvořte těsto s lehce lepivou konzistencí. Na rozpálené pánvi s trochou oleje tvořte z těsta malé placky a smažte je z obou stran dozlatova, asi 3-4 minuty z každé strany. Hotové bramboráky podávejte teplé s kysaným zelím nebo jako přílohu k masu či masové směsi.
Všechny naše kořenící směsi vyrábíme na základě vlastních originálních receptur. Navíc koření balíme do uzavíratelných obalů, tudíž si po otevření uchovává déle všechny své vlastnosti, jako je chuť, vůně a barva.
A pokud nevíte, co byste si mohli z daného koření připravit, nechte se inspirovat našimi recepty v magazínu.
Složení:
Směs koření (česnek, majoránka, pepř, kmín), sůl (13 %).
NEOBSAHUJE glutamát
sodný
Skladování: teplota 25 °C, vlhkost: 60 %, v originálních uzavřených obalech
Hmotnost: 400 g
Výrobce:
IDC-FOOD, s.r.o., U Mlýna 285, Jaroměř 551 02
Vyrobeno: Česká republika
Parametry produktu
Parametry | |
Bez přidaného cukru | Ano |
Bez alergenů | Ano |
Bezlepkové | Ano |
Bez soli | Ne |
Vegetariánské | Ano |
Veganské | Ano |