Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

VINNÁ KLOBÁSA

11.12.2024 00:00 Recepty

Klasická vinná klobása, by neměla chybět na žádném vánočním stole. S naším receptem ji připravíte snadno – křupavá zvenku, šťavnatá uvnitř a plná jemné chuti. Překvapte rodinu i přátele tímto tradičním pokrmem, který k Vánocům prostě patří.

Recept na vinnou klobásu

Suroviny

  • 1,5 kg vepřové krkovice nebo plecka
  • 3 rohlíky
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 300 ml mléka
  • Citronová kůra z půlky citrónu
  • 25 g soli
  • 1 lžička mletého bílého pepře
  • 1 lžička muškátového květu
  • Skopová střívka 

Postup

Nejprve si namočte rohlíky do mléka. Maso namelte v mlýnku a přidejte i namočené rohlíky. Toto zopakujte ještě jednou, aby maso bylo jemně namleté. Ochuťte solí, pepřem, muškátovým květem, citronovou kůrou, přilijte víno a dobře propracujte. Všechny suroviny mějte vychlazené, klidně přihoďte 2 - 3kostky ledu, směs nesmí zteplat. Teď přicházíme k plnění. Vůbec nepotřebujete profi plničku, postačí mlýnek na maso s nástavcem na plnění klobás. Opláchněte střívka a natáhněte kus na nástavec, poté dávejte směs do mlýnku a plňte střívko. Takto hotové vinné klobásy už jen tepelně upravte.