VINNÁ KLOBÁSA
Klasická vinná klobása, by neměla chybět na žádném vánočním stole. S naším receptem ji připravíte snadno – křupavá zvenku, šťavnatá uvnitř a plná jemné chuti. Překvapte rodinu i přátele tímto tradičním pokrmem, který k Vánocům prostě patří.
Recept na vinnou klobásu
Suroviny
- 1,5 kg vepřové krkovice nebo plecka
- 3 rohlíky
- 200 ml bílého suchého vína
- 300 ml mléka
- Citronová kůra z půlky citrónu
- 25 g soli
- 1 lžička mletého bílého pepře
- 1 lžička muškátového květu
- Skopová střívka
Postup
Nejprve si namočte rohlíky do mléka. Maso namelte v mlýnku a přidejte i namočené rohlíky. Toto zopakujte ještě jednou, aby maso bylo jemně namleté. Ochuťte solí, pepřem, muškátovým květem, citronovou kůrou, přilijte víno a dobře propracujte. Všechny suroviny mějte vychlazené, klidně přihoďte 2 - 3kostky ledu, směs nesmí zteplat. Teď přicházíme k plnění. Vůbec nepotřebujete profi plničku, postačí mlýnek na maso s nástavcem na plnění klobás. Opláchněte střívka a natáhněte kus na nástavec, poté dávejte směs do mlýnku a plňte střívko. Takto hotové vinné klobásy už jen tepelně upravte.