Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY

23.07.2024 01:00 Recepty

Možná jste znali bramborové knedlíky v podobě klasiky plněné uzeným, ale nasladko chutnají snad ještě lépe. Ovocné knedlíky z bramborového těsta můžete plnit jakýmkoliv ovocem, my si pro vás tentokrát připravili ty švestkové. Švestkové knedlíky jsou určitě jedním z tradičních českých receptů a připravovala je nejedna babička.

Recept na švestkové knedlíky

Suroviny 

Bramborové těsto :

  • 500 g uvařených oloupaných brambor
  • 120 g dětské krupice
  • 130 g hladké mouky
  • 30 g změklého másla
  • 1 vejce
  • špetka soli

Dále potřebujeme:

Postup
Brambory nastrouhejte najemno, přidejte ostatní ingredience a vypracujte těsto. S těstem musíte pracovat rychle, protože rádo řídne. Těsto rozdělte na cca 20 dílů a podle velikosti švestek. Do každého zabalte švestku a vytvarujte knedlíky. Každý knedlík obalte v bramborovém škrobu, aby udržely hezký tvar knedlíků a uvařte je v osolené vařící vodě. Jakmile knedlíky vyplavou, jsou uvařené. Švestkové knedlíky podávejte sypané cukrem, mákem, skořicí nebo strouhaným perníkem a přelijte máslem.