Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

SVATOMARTINSKÉ ROHLÍČKY

08.11.2024 14:00 Recepty

Inspirujte se naším receptem na svatomartinské rohlíčky a objevte kouzlo českých tradic. Naše svatomartinské rohlíčky potěší všechny milovníky klasických chutí a skvěle se hodí k teplému čaji nebo kávě.

SVATOMARTINSKÉ ROHLÍČKY

Recept na svatomartinské rohlíčky

Suroviny 

  • 400 g hladké mouky
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 2 vejce
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 200 g změklého másla
  • špetka soli
  • 200 g mletých pekanových ořechů (mohou být i lískové)
  • špetka skořice
  • 100 g cukru moučka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • plátky mandlí
  • 1 vejce na potření 

Postup
V míse promícháme hladkou mouku s krupicovým cukrem. Následně přidáme žloutky, máslo, sůl a přilijeme smetanu. Na pomoučeném válu vypracujeme hladké těsto, ze kterého vytvoříme bochánek. Ten zabalíme do potravinové fólie a necháme ho v chladu hodinu odležet. Mezitím si připravíme náplň – mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem, bílky, skořicí a vanilkovým extraktem. Odleželé těsto si rozdělíme na díly, ze kterých vytvoříme kuličky a ty rozválíme na tenčí kruhovou placku, kterou nakrájíme na trojúhelníky. Na širší konec každého trojúhelníku položíme vrchovatou lžičku ořechové náplně a zavineme rohlíček, který zahneme do podoby podkovy. Rohlíčky klademe na plech vyložený pečicím papírem, potíráme rozšlehaným vejce a posypeme plátky mandlí. Svatomartinské rohlíčky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi dvacet minut dozlatova. Hotové rohlíčky necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem.