SRNČÍ PAŠTIKA
Máte raději maso než sladké? Pak je čas vyzkoušet domácí srnčí paštiku, kterou si zamilujete díky její poctivé chuti.
Recept na srnční paštiku
Suroviny
- 500 g srnčího masa (kýta, ramínko)
- 250 ml červeného vína
- 1 cibule
- 200 g slaniny
- 100 g másla
- 2 lžičky směsi paštikové koření
- sádlo
- růžový pepř celý
- sůl
- jalovec
- bobkový list
- česnek
Postup
Maso nakrájíme na menší kostky, okořeníme paštikovým kořením a přendáme do pekáčku. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, slaninu, jalovec, bobkový list a podlijeme vínem. Přikryjeme alobalem a dáme péct na 150 stupňů cca dvě a půl hodiny do měkka. Vyndáme bobkový list, přidáme máslo a umixujeme do hladka. Ochutnáme a případně dosolíme. Přendáme do misek a necháme vychladit. Pak paštiku posypeme kuličkami růžového pepře a zalijeme rozpuštěným sádlem (vrstvu cca 1 cm). Necháme zatuhnout a můžeme podávat doplněné o brusinky nebo ovocné čatní.