SRNČÍ GULÁŠ NA DIVOKO
Máte rádi zvěřinu? Zkuste naše koření Divočina, které výborně tyto pokrmy dochutí a dá jim tu správnou chuť.
Recept na srnční guláš
Suroviny
- 1 kg srnčí kýty
- 1 kg cibule
- 2-3 lžíce sádla
- 2 lžíce sladké mleté papriky
- 1 malý rajčatový protlak
- 2 lžičky koření Divočina (směs koření)
- 3 bobkové listy
- 8 kuliček jalovce
- Sůl
- Čerstvě namletý pepř
- Česnek
- Majoránka
- Tymián
- 1-2 lžíce tmavé jíšky
Postup
Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno. Až bude mít zlatohnědou barvu vložíme k ní nakrájené a okořeněné maso (koření Divočina) na kostky. Přidáme jalovec, bobkový list a zasypeme mletou paprikou. Krátce vše opečeme, přidáme rajčatový protlak a podlijeme vodou. Vody dáme tolik, aby bylo všechno maso ponořené. Osolíme, opepříme a necháme dusit do měkka. Ke konci přidáme prolisovaný česnek, majoránku, tymián a dle potřeby zahustíme jíškou. Podáváme bud s knedlíkem, bramboráčky nebo čerstvým pečivem.