ŠPAGETY PUTTANESCA
Když nestíháte, ale chcete něco dokonalého, špagety puttanesca vás zachrání! Tato středomořská lahůdka spojuje intenzivní chutě rajčat, oliv, kapar, česneku a špetky chilli. Stačí pár minut v kuchyni a máte na talíři jídlo, které chutná jako z italské trattorie. Tip: Podávejte s čerstvou bazalkou a hoblinkami parmazánu pro extra aroma a chuť!
Recept na špagety Puttanesca
Suroviny
- 350 g špaget
- 100 g naložených sušených rajčat
- 150 g krájených rajčat z konzervy
- 100 g vypeckovaných černých oliv
- 30 g kapary v soli
- 3 ks ančoviček
- olivový olej
- chilli vločky
- himalájská sůl
- sušené oregano
- česnekové plátky
- černý pepř
Postup
Nejprve si dáme vařit osolenou vodu na špagety. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájené ančovičky, kapary a olivy. Vše orestujeme a přihodíme rajčata a česnekové plátky. Na mírném ohni vaříme 10-15 minut. Dochutíme solí, pepřem, chilli a oreganem. Pokud se nám zdá omáčka moc hustá přidáme pár lžic vody z těstovin. Uvařené špagety promícháme s omáčkou a ihned podáváme.