Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

SEKANÁ PEČENĚ S HLÍVOU ÚSTŘIČNOU

11.10.2024 00:00 Recepty

Hlíva ústřičná se v poslední době těší velké obliby nejenom v léčitelství, ale i v kuchyni. Sekaná s hlívou ústřičnou je skvělou alternativou k tradičnímu receptu. Hlíva ústřičná dodává sekané jemnou chuť a zároveň zvyšuje její nutriční hodnotu. Tento pokrm je bohatý na bílkoviny, vlákninu a vitamíny.

Recept na sekanou pečeni s hlívou ústřičnou

Suroviny 

  • 500 g mletého míchaného masa (např. vepřové a hovězí)
  • 20 g hlívy ústřičné sušené
  • 1 rohlík
  • 1 lžíce smažené cibulky
  • 2-3 lžičky koření Sekaná pečeně (směs koření)
  • 100 ml mléka
  • 2 vejce
  • sůl
  • kmín
  • 6-8 plátků slaniny na zabalení

Postup

Hlívu namočíme do horké vody, aby změkla. Rohlík natrháme na menší kousky a zalijeme mlékem, jakmile se rohlík nasaje, rukou rozmělníme a promícháme s masem. Scedíme hlívu a následně vmícháme společně se smaženou cibulkou, vejcem a okořeníme. Dobře propracujeme a vytvoříme šišku, kterou zabalíme do plátků slaniny a vrch posypeme kmínem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 50 minut. My jí máme nejraději s bramborovou kaší a okurkovým salátem.