SEKANÁ PEČENĚ S HLÍVOU ÚSTŘIČNOU
Hlíva ústřičná se v poslední době těší velké obliby nejenom v léčitelství, ale i v kuchyni. Sekaná s hlívou ústřičnou je skvělou alternativou k tradičnímu receptu. Hlíva ústřičná dodává sekané jemnou chuť a zároveň zvyšuje její nutriční hodnotu. Tento pokrm je bohatý na bílkoviny, vlákninu a vitamíny.
Recept na sekanou pečeni s hlívou ústřičnou
Suroviny
- 500 g mletého míchaného masa (např. vepřové a hovězí)
- 20 g hlívy ústřičné sušené
- 1 rohlík
- 1 lžíce smažené cibulky
- 2-3 lžičky koření Sekaná pečeně (směs koření)
- 100 ml mléka
- 2 vejce
- sůl
- kmín
- 6-8 plátků slaniny na zabalení
Postup
Hlívu namočíme do horké vody, aby změkla. Rohlík natrháme na menší kousky a zalijeme mlékem, jakmile se rohlík nasaje, rukou rozmělníme a promícháme s masem. Scedíme hlívu a následně vmícháme společně se smaženou cibulkou, vejcem a okořeníme. Dobře propracujeme a vytvoříme šišku, kterou zabalíme do plátků slaniny a vrch posypeme kmínem. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 50 minut. My jí máme nejraději s bramborovou kaší a okurkovým salátem.