RYBÍ POLÉVKA Z UZENÉHO TOLSTOLOBIKA
Připravte si vynikající rybí polévku z uzeného tolstolobika, která se stane hvězdou vaší vánoční tabule. Je plná bohaté chuti, jemného kouřového aroma a skvěle se hodí jako začátek štědrovečerní večeře. Tento recept je jednoduchý a zároveň originální.
Recept na rybí polévku
Suroviny
- 1 podkova uzeného tolstolobika
- 1 menší cibule
- 2–3 mrkve
- 1-2 brambory
- ½ menšího celeru
- 1 lžíce másla
- 2 bobkové listy
- Sůl
- Citronový pepř
- 200 ml smetany
- Citronová šťáva
- Světlá jíška dle potřeby
Postup
V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, jakmile začne chytat barvu přidejte na plátky nakrájenou mrkev, celer a brambory. Zalijte vodou cca 1,5 l, vložte tolstolobika, bobkové listy a vařte do měkka. Rybu společně s bobkovými listy vytáhněte a zbylý obsah v hrnci rozmixujte do hladka, vmíchejte smetanu a ochuťte citronovým pepřem, solí a citronovou šťávou. Pokud by se Vám polévka zdála příliš řídká, zahustěte ji světlou jíškou. Maso oberte od kostí a vraťte do polévky. Nezapomeňte si připravit do polévky také krutonky.