PŠTROSÍ VEJCE
Zůstala vám v lednici vajíčka uvařená natvrdo a vy nevíte co s nimi? Další vajíčkovou pomazánku už nedělejte a vyzkoušejte pštrosí neboli také skotská vejce. Během chvilky máte rychlý a chutný oběd na světě!
Recept na pštrosí vejce
Suroviny
- 400 g mletého masa (vepřové + hovězí)
- 4 vařená vejce
- 1 lžíce strouhanky (do masa + na obalení)
- Olej na smažení
- 1 vejce
- 1 lžíce sušené cibule
- Sůl
- Čerstvě namletý černý pepř
- Cca 10-15 lístků medvědího česneku nebo 2-3 lžíce sušeného
Postup
Mleté maso smícháme s vajíčkem, medvědím česnekem, cibulí a ochutíme solí a pepřem. Následně rozdělíme maso na 4 části a do každé zabalíme jedno vařené vejce, obalíme ve strouhance a osmažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.