PEČENÝ ČAJ
Pečený čaj je lahodný nápoj plný ovocných chutí a vůní, který zahřeje v chladných zimních dnech. S naším receptem si snadno připravíte domácí pečený čaj, který můžete také využít jako jedinečný jedlý dárek.
Recept na pečený čaj
Suroviny
- Cca 300 g cukru
- 2 dl rumu
- 1 citron nebo pomeranč
- 2 lžičky koření Pečený čaj
- Cca 2 kg ovoce (použila jsem jablka, áronii, ostružiny, rybíz a jostu)
- 0.5 lžičky mletého zázvoru
- 100 g rozinek
Postup
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ovoce na pečený čaj může být jakékoliv, záleží jen na vás. Všechno ovoce pokrájíme nadrobno. Přidáme cukr, koření, rozinky a přilijeme 2 dl rumu. Nastrouháme kůru z jednoho citrónu nebo pomeranče a šťávu z něj vymačkáme do směsi. Všechny ingredience důkladně promícháme s ovocem a dáme do vyššího pekáče. Ovoce s kořením pečeme v troubě asi 40 - 50 minut. Občas promícháme. Ovoce by mělo pustit šťávu a směs by neměla být příliš hustá. Sklenice plníme ještě teplou směsí, otočíme dnem vzhůru a necháme je takto vychladnout alespoň 30 minut.