OVESNÁ KAŠE PŘES NOC
Patříte mezi ty, kteří bez ranní misky ovesné kaše nejsou schopni fungovat? Zároveň ale ráno ve spěchu do práce nestíháte svoji oblíbenou kaši připravit? Nevadí, vyzkoušejte naši ovesnou kaši přes noc!
Recept na ovesnou kaši přes noc
Suroviny:
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 hrnek vlažné vody
- Špetka skořice
- 1-2 lžíce sušeného ovoce (můžete cokoliv, co máte rádi, např.: jablka, rozinky, švestky, ananas…)
- Pekanové nebo jiné ořechy a semínka
- Čerstvé ovoce na dohotovení
- Sladidlo (stévie, med...)
Postup
Vločky dejte do mísy a zalijte vodou, promíchejte se skořicí a sušeným ovocem, přiklopte talířkem a nechte 8-10 hodin fermentovat při pokojové teplotě. Ráno si kaši už jen doladíte oblíbenými oříšky nebo semínky a čerstvým ovocem. Dle potřeby můžete dosladit medem nebo sladidlem se stévií.