Nejlepší marinády na grilování od IDC-FOOD
Společnost IDC-FOOD již mnoho let dodává na trh koření, marinády a řadu dalších produktů, které usnadňují přípravu masných výrobků na gril a marinovaných polotovarů pro maloobchodní prodej. Každoročně rozšiřuje sortiment nejlepších marinád na grilování a koření pro přípravu lahodných kulinářských dobrot.
Při sestavování nabídky grilovacích směsí a marinád vývojáři firmy IDC-FOOD mysleli jak na výrobce masných výrobků a polotovarů, tak na konečné spotřebitele.
V našem sortimentu nejlepších marinád na grilování najdete:
- Suché marinády pro jednoduchou přípravu hotové marinády
- Hotové vodo-olejové marinády
- Hotové olejové marinády
Každá z těchto skupin má nějaké výhody, pro které je zákazníci a spotřebitelé upřednostňují:
1. Suché marinády - mají dlouhou trvanlivost, jsou vždy dostupné, lze se jimi předzásobit a připravit si vždy potřebné množství čerstvé vodo-olejové marinády. Lze skladovat při běžných pokojových teplotách.
Ze široké palety chutí zmiňuji tyto nejprodávanější:
- Gyros – klasická chuť řeckých bylinek ve vyladěné marinádě, výrazná chuť pro všechny milovníky grilovaných vepřových plátků, nejlépe z krkovičky.
- Marináda s medvědím česnekem – jemná chuť a zdravý bonus v podobě lahodné jarní byliny, vhodná nejen na masa, ale i k přípravě bylinkového másla, kterým při grilování lze ochutit steaky či rozpečené bagetky
- Grilovaná žebírka – naprostá klasika s medovou příchutí, vytváří příjemnou krustu a urychluje přípravu žebírek na grilu
2. Hotové vodo-olejové marinády – ideální varianta pro gastro-provozy či menší řeznictví, která připravují marinovaná masa pro přímý prodej či konzumaci v provozovnách. Tyto marinády jsou snadno použitelné, naložená masa krásně zkřehnou a zkrátí dobu grilování. Současně zůstane maso šťavnaté a je skvěle a stejnoměrně ochucené.
Marinády neobsahují žádné konzervanty, je proto třeba je skladovat do 5 °C a mají kratší dobu trvanlivosti. Z mnoha druhů zmíním osvědčené „evergreeny“ k použití na vepřové plátky:
Barbecue, Česneková marináda a Provensálská marináda
3. Hotové olejové marinády – jsou vhodné pro přímý maloobchodní prodej, mají nízké dávkování, lze je skladovat do 20 °C.
Tento typ marinád upřednostňují i výrobci masných polotovarů pro jejich robustnost při použití, nenáročnost na přepravu a skladování a pro širokou paletu chutí.
Pro nadcházející grilovací sezónu jsme vyladili řadu marinád, zmiňuji nejoblíbenější:
- Knusper – variace zajímavých bylinek v hnědočerveně laděné olejové marinádě
- Green Herbs – zelené bylinky jemnější chuti
- Gyros olejová marináda – jiná variace na oblíbené téma, velmi úspěšná kombinace vhodná pro vepřová masa, kuřecí plátky, ryby i zeleninu na gril.
Tip pro gurmány je naše novinka – marináda Mango a chilli. Skvěle doplní například salát s krevetami v marinádě a opraženými ořechy, které v našem sortimentu také naleznete.