Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

MEDOVÉ PERNÍČKY

13.11.2024 13:00 Recepty

Vůně medových perníčků neodmyslitelně patří k vánočním svátkům a provoní celý domov. S naším receptem budou perníčky měkké a plné kořeněné chuti, díky které si je zamilují malí i velcí. Pojďme si připravit tuto tradiční dobrotu, kterou zvládne úplně každý.

Recept na medové perníčky

Suroviny

  • 400 g hladké mouky
  • 140 g moučkového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 2 lžičky kakaa
  • 100 g másla
  • 2 vejce
  • 2-4 lžíce medu

Bílková poleva:

  • 1 bílek
  • 150 g - 200 g moučkového cukru (dle velikosti vejce)
  • 1 lžička bramborového škrobu
  • dle chuti citronová šťáva

Postup

Máslo rozehřejeme s medem a promícháme. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme máslo s medem. Mouku prosejeme do mísy, přidáme zbylé sypké suroviny a promícháme. Po lžících sypkou směs přidáváme do vaječné pěny a vypracujeme hladké těsto, které uložíme alespoň na 30 minut do lednice. Odleželé těsto rozdělíme na polovinu, vyválíme na pomoučené ploše a vykrajujeme libovolné tvary. Předehřejeme si troubu na 170 °C, na plech dáme pečící papír a pečeme do zlatova cca 10 minut. Pokud chcete mít perníčky lesklé, potřete je ještě horké rozšlehaným vejcem.

Pro dokonale hladkou bílkovou polevu je důležité si moučkový cukr prosát přes sítko (klidně i 2x), aby se neucpávala zdobící trubička. K cukru přidáme škrob, bílek a citronovou šťávu. Metličkou mícháme tak dlouho, dokud nebude poleva tuhá. Můžeme použít i šlehač. Pokud je poleva moc řídká, přidáme cukr v opačném případě přidáme pár kapek vody. Perníčky zdobíme dle vlastní fantazie.