KUŘECÍ KORMA
Kuřecí korma, jemné indické kari, je ideální pro ty, kteří by rádi ochutnali indickou kuchyni, ale vyhýbají se pálivým jídlům. Je to naprostá lahoda, zkuste a uvidíte sami!
Recept na kuřecí kormu
Suroviny
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 5 cm čerstvého zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 200 g krájených rajčat z plechovky
- 1 lžíce garam masala
- 1 lžičky římského kmínu
- 1 lžička koriandru mletého
- 2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- 1/2 lžičky fenyklových semínek
- 1/2 lžičky pískovce řecké seno
- Kousek chilli papričky
- 400 ml kokosového mléka
- 750 g kuřecích prsou
- 100 g kešu
- Citronová šťáva podle chuti
- 1 lžíce třtinového cukru
- 200 g bílého hustého jogurtu
- Čerstvý koriandr
- Sůl
Postup
V hrnci rozehřejte olej přidejte nakrájenou cibuli, chvíli opékejte, dokud nezesklovatí. Přidejte nastrouhaný zázvor a česnek krátce osmahněte a přidejte veškeré koření spolu s rajčaty. Chvíli opékejte, aby se koření rozvonělo, zalijte kokosovým mlékem, přidejte kešu a sklenici vody. Cca 5 minut vařte poté vše rozmixujte do hladka.
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a vložte do omáčky, vařte cca10 minut, poté vmíchejte jogurt, cukr a ochuťte solí a citronovou šťávou. Podávejte s rýží a čerstvým koriandrem.