KUŘE NA PAPRICE
Oblíbená česká klasika v podání kuřete na paprice! Tento recept nikdy nezklame, a to zejména u dětí! Už se stačí jen doma domluvit, jakou přílohu zvolit – těstoviny, knedlíky či špecle?
Recept na kuře na paprice
Suroviny
- 1 kuře
- 1 ks cibule
- máslo
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček černého pepře
- 2 lžíce mleté papriky
- 150 ml mléko
- 100 ml smetana
- sůl
- jíška
Postup
Kuře si pořídíme vcelku a rozporcujeme ho. Na troše másla zprudka osmažíme kousky kuřete ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Maso vytáhneme a dáme stranou, do výpeku přidáme ještě kousek másla a drobně nakrájenou cibulku, kterou osmažíme dozlatova. Následně přidáme papriku společně s kořením a ihned zalijeme vařící vodou či vývarem. Vložíme osmažené kuře, osolíme a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou a za občasného míchání vaříme do zhoustnutí. Potom omáčku zředíme mlékem, přidáme smetanu a znovu povaříme. Hotovou omáčku procedíme přes jemný cedník a podáváme.