KOTLETY V PARMAZÁNOVÉ STROUHANCE
Máte rádi českou klasiku? Zkuste si ji trochu vylepšit naším receptem na kotlety v parmazánové strouhance. Chuť parmazánu dodá kotletě vynikající chuť a vy už nemusíte přemýšlet nad nedělním obědem.
Recept na kotlety v parmazánové strouhance
Suroviny:
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- Sůl
- Grilovací koření
- 1 vejce
- 3 lžíce mléka
- 30 g strouhaného parmazánu
- 3 lžíce smažené cibulky
- 200 g strouhanky
- Olej na smažení (nebo použijte horkovzdušnou fritézu, případně pečte v troubě)
Postup
Maso naklepejte, osolte a posypte grilovacím kořením. Vejce rozšlehejte s mlékem. Strouhanku smíchejte s cibulkou a parmazánem. Maso obalte ve vejci a poté v ochucené strouhance a usmažte. Podávejte s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem