KOKOSOVÝ MLÉČNÝ ŘEZ
Pamatujete si na školní svačinky? Co třeba takový Kinder mléčný řez? Přinášíme Vám zdravou alternativu tohoto báječného dezertu.
Recept na kokosový mléčný řez
Suroviny
- 5 ks vejce
- 40 g kakaa
- 40 g mandlové mouky
- 10 g sladidlo se stévií
- špetka soli
- 2 porce (14 g) Cream kokos
- 200 ml mléka
- 250 g mascarpone
- 250 g tvaroh ve vaničce
- 3 lžíce strouhaného kokosu
Postup
Bílky vyšleháme do tuha se sladidlem a solí. Zlehka vmícháme žloutky, kakao a mandlovou mouku, rozetřeme na pečící papír a upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů. Cream kokos spolu s mlékem umixujeme do krému. Zvlášť vyšleháme mascarpone s tvarohem poté spojíme s krémem a kokosem. Necháme cca 15 minut odležet v lednici. Plát těsta rozkrojíme napůl, na jednu polovinu natřeme připravenou náplní a přiložíme druhou část těsta. Před krájením je lepší nechat odležet v lednici, nejlépe přes noc.