KOKOSOVO-OVESNÁ KAŠE
Pro doplnění vlákniny a sacharidů patří ovesné vločky k oblíbeným surovinám při přípravě snídaně. Jsou lehce stravitelné, mají nízký obsah kalorií a bohatý zdroj energie. Ovesnou kaši si můžete připravit klidně i večer a mít tak nachystanou vydatnou snídani či svačinu do práce.
Recept na kokosovo-ovesnou kaši
Suroviny
- 200 ml kokosového mléka
- 3 lžíce strouhaného kokosu
- 3 lžíce ovesných vloček
- špetka soli
- skořice
Postup
Do kastrůlku nalijte mléko, přidejte ovesné vločky, kokos a sůl. Vařte do požadované hustoty a dokud nebudou vločky měkké. Kaše by měla být jemná, pokud bude potřeba můžete ještě s mlékem zředit. K dozdobení a doladění chutí můžete použít suroviny dle vlastních preferencí. Ideální volbou je čerstvé ovoce, oříšky, med nebo třeba mandlové máslo.