JARNÍ KUŘECÍ STEHÝNKA
Jedno z typických a velmi oblíbených jídel pro jarní období je pečené kuře. Ke kuřeti se hodí jakákoliv zelenina, ale jelikož tu máme jaro, tak jsme zvolili hrášek s chřestem. V průběhu celého roku můžete však zeleninu obměňovat dle sezónnosti.
Recept na jarní kuřecí stehýnka
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- grilované kuře (směs koření)
- sůl
- máslo
- sušená cibule
- mražený hrášek
- chřest
- brambory
Postup
Kuřecí stehna posypte grilovacím kořením a solí. Vložte do pekáče, přidejte sušenou cibuli, kousek másla a podlijte trochou vody. Dejte péct na 160 stupňů a po půlhodině přidejte rozkrájené brambory a pečte dál. Deset minut před koncem pečení přidejte chřest a v průběhu pečení přelévejte výpekem, dle potřeby dolejte vodu. Když je vše hotové přidejte do pekáče mražený hrášek a můžete podávat.