JAHODOVÝ CRUMBLE Z KUSKUSU
Crumble je rychlý dezert s ovocem a křupavou krustičkou pocházející z Britských ostrovů. Na crumble můžete využít všemožné ovoce, takže se jedná i o ideální recept, jak zužitkovat sezónní úrodu.
Recept na jahodový crumble z kuskusu
Suroviny na krustičku
- 50 g kuskusu
- 40g mandle plátky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 20 g změklého másla
- Skořice
Ovoce:
- 250 g jahod
- 1 jablko
- 1 lžíce solamylu
- 1 lžíce třtinového cukru
Postup
Kuskus zalijeme 100 ml horké vody a necháme nabobtnat, poté smícháme s ostatními surovinami na krustu. Oloupané jablko nakrájíme na kostky, jahody na půlky nebo čtvrtky dle velikosti a promícháme se solamylem a cukrem. Zapékací mísu nebo menší mističky vymažeme máslem a narovnáme ovoce, na něj dáme vrstvu krusty a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 20 minut. Podáváme vlažné s kopečkem zmrzliny nebo cream fresh.