HUEVOS RANCHEROS
Tradiční huevos rancheros nebo také farmářská vejce pochází z Mexika, kde se podávají jako velká a vydatná snídaně. Pokud máte rádi mexickou kuchyni, měli byste je určitě vyzkoušet!
Recept na huevos rancheros
Suroviny
- 1 plechovka krájených rajčat
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 červená paprika
- 1 velká cibule
- Olej ve spreji
- 1-2 lžičky chilli con carne (směs koření)
- 4 vejce
- 2 avokáda
- Chilli vločky
- Česnekové floky
- Tortilly
- Koriandr nať
- Sůl
Postup
Cibuli nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev do rozpáleného oleje a krátce opékáme, přidáme papriku nakrájenou na kostičky, směs koření Chilli con carne, zamícháme a zalijeme rajčaty. Chvíli dusíme, pokud by se nám tekutina moc vyvařila podlijeme trochou vody. Fazole scedíme a vmícháme k zelenině, přidáme česnekové floky a případně dochutíme solí. Zvlášť si na pánvi připravíme volská oka a ihned podáváme, na každou porci přijde jedno vejce a půlka avokáda, které lehce osolíme a posypeme chilli vločkami. Doplníme o koriandr a tortilly.