HOUBOVÁ PAŠTIKA
Houbaření je oblíbeným koníčkem pro spoustu lidí. Pokud i Vy rádi chodíte po lese a sbíráte houby, tak Vám dáváme další super variantu, jak houby zpracovat. Vyzkoušejte naši houbovou paštiku, určitě nebudete litovat.
Recept na polévku houbovou paštiku
Suroviny
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 400 g lesních hub
- 1 lžička kmínu
- 2 lžičky směsi koření Zlatá paštika
- 50 ml bílého vína
- 200 ml smetany ke šlehání
- 150 g uzeného tofu
- Sůl
Postup
Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. V hlubší́ pánvi rozehřejte máslo a zvolna na něm opečte cibuli a česnek do sklovita. Přidejte kmín a nechte ho rozvonět. Houby nakrájejte a přidejte do pánve. Opékejte, aby cibule i houby zezlátly. Posypte paštikovým kořením, zalijte vínem a nechte odpařit.
Poté houbovou směs přendejte do mixéru, přidejte tofu a přilijte smetanu, vše rozmixujte. Podle chuti osolte a opepřete, přendejte do servírovacích skleniček či mističek a nechte vychladit.