HLÍVA ÚSTŘIČNÁ S CHILLI OMÁČKOU S MANGEM A KORIANDROVÁ MAJONÉZA
Vyzkoušejte výjimečnou kombinaci chutí s naším receptem na hlívu ústřičnou s pikantní chilli omáčkou s mangem a svěží koriandrovou majonézou! Křupavá hlíva, sladko-pálivá omáčka a jemně bylinková majonéza vás přenesou do světa plného exotiky. Tento jednoduchý recept vám zabere jen pár minut, ale výsledný zážitek vás nadchne na dlouho. Pusťte se do vaření a překvapte své chuťové buňky!
Recept na hlívu ústřičnou s chilli omáčkou s mangem a koriandrovou majonézou
Suroviny
- Hlíva ústřičná 200 g
- Hladká mouka
- Podmáslí 500 ml
- Sůl (lžička)
- Pepř (lžička)
- Oregano (lžička)
- Bazalka (lžička)
- Uzená paprika (lžička)
- Cayenský pepř (lžička)
- Česnek (lžička)
- Cibule (lžička)
Chilli omáčka
- Mango
- Chilli papričky (sušené nebo čerstvé dle chuti)
- Lžíce octa
Majonéza
Postup
Nejprve si připravte omáčky. Na koriandrovou majonézu stačí všechny ingredience v mixéru rozmixovat. Mango nakrájejte na kostičky a dejte ho do hrnce, přidejte lžíci octa a chilli. Množství chilli záleží jen na tom, jak moc pálivou omáčku chcete. (Sušené chilli doporučujeme rehydrovat, stačí chilli zalít vařící vodou a chvíli nechat nabýt). Směs v hrnci zalijte troškou vody a povařte na středním plamenu, dokud chilli nezměkne. Omáčku rozmixujte tyčovím mixér a přeceďte. Omáčku dolaďte dle chuti kořením, limetovou šťávou, nebo čímkoliv, co máte rádi.
Připravte si dvě mísy, jednu s podmáslím a druhou s hladkou moukou do které zamíchejte po lžíci od každého koření. Hlívu obalte dvakrát (nejprve podmáslí, poté mouka a zopakovat). Ve vyšším hrnci rozehřejte rostlinný olej na středně vyšší plamen a dozlatova v něm hlívu usmažte. Teď už stačí hlívu jen obalit omáčkami, nebo si hlívové “stripsy” namáčet.