Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

HLÍVA ÚSTŘIČNÁ S CHILLI OMÁČKOU S MANGEM A KORIANDROVÁ MAJONÉZA

14.10.2024 00:00 Recepty

Vyzkoušejte výjimečnou kombinaci chutí s naším receptem na hlívu ústřičnou s pikantní chilli omáčkou s mangem a svěží koriandrovou majonézou! Křupavá hlíva, sladko-pálivá omáčka a jemně bylinková majonéza vás přenesou do světa plného exotiky. Tento jednoduchý recept vám zabere jen pár minut, ale výsledný zážitek vás nadchne na dlouho. Pusťte se do vaření a překvapte své chuťové buňky!

Recept na hlívu ústřičnou s chilli omáčkou s mangem a koriandrovou majonézou

Suroviny 

Chilli omáčka

Majonéza

  • Čerstvý koriandr
  • Lžíce limetové šťávy
  • Kůra z jedné limety
  • Sůl
  • Pepř

Postup
Nejprve si připravte omáčky. Na koriandrovou majonézu stačí všechny ingredience v mixéru rozmixovat. Mango nakrájejte na kostičky a dejte ho do hrnce, přidejte lžíci octa a chilli. Množství chilli záleží jen na tom, jak moc pálivou omáčku chcete. (Sušené chilli doporučujeme rehydrovat, stačí chilli zalít vařící vodou a chvíli nechat nabýt). Směs v hrnci zalijte troškou vody a povařte na středním plamenu, dokud chilli nezměkne. Omáčku rozmixujte tyčovím mixér a přeceďte. Omáčku dolaďte dle chuti kořením, limetovou šťávou, nebo čímkoliv, co máte rádi.

Připravte si dvě mísy, jednu s podmáslím a druhou s hladkou moukou do které zamíchejte po lžíci od každého koření. Hlívu obalte dvakrát (nejprve podmáslí, poté mouka a zopakovat). Ve vyšším hrnci rozehřejte rostlinný olej na středně vyšší plamen a dozlatova v něm hlívu usmažte. Teď už stačí hlívu jen obalit omáčkami, nebo si hlívové “stripsy” namáčet.