Grilovací marinády a jak správně grilovat
Grilovací marinády Specio u nás najdete v pytlíčkách, kdy si směs připravíte sami. Směs je na 1 kg masa, zalijete vodou, zakápnete olejem, dobře promícháte a můžete nakládat maso. Nebo vyrábíme přímo hotové marinády, to znamená, že maso můžete ihned potírat, případně na pár hodin naložit.
Grilovací marinády jedině od YourBody
Vybrat si své oblíbené můžete na našich webových stránkách v sekci marinády. Přesný návod na přípravu naleznete vždy na zadní straně obalu.
Obalovací těstíčka
Velice oblíbená jsou také obalovací těstíčka, která jsou bezlepková a bezalergenní. Nabízíme celkem 8 různých příchutí, takže si přijde na své opravdu každý. A jaký je postup přípravy? Jednoduše vysypete směs do misky, přidáte vodu, zamícháte až vám vznikne těstíčko a v něm obalíte maso, zeleninu, prostě cokoli, na co máte chuť. Následně upečete, nebo usmažíte. Výběr obalovacích těstíček naleznete na našem webu, případně je můžete zakoupit v našich obchodech. Přesný návod na přípravu naleznete vždy na zadní straně obalu.
Tipy jak správně grilovat
Grilovací sezóna je již zahájena a intenzita vůní ze zahrad a balkónů se bude s přibývajícími teplými dny zvyšovat. Sbíhají se vám z linoucích se vůní sliny? Není nic snazšího než se také zapojit mezi grilovací nadšence! Pořiďte gril, grilovací náčiní, posezení a hurá do toho. A mrkněte na tipy jak správně grilovat.
6 tipů jak správně grilovat
- Grilování začíná nákupem. Jedině s kvalitními surovinami můžete dosáhnout chutného výsledku. Nechte si u řezníka doporučit vhodné maso.
- Maso by při položení na gril mělo mít pokojovou teplotu.
- Mnoho lidí maso vůbec nemarinuje a vychutnávají si přirozenou chuť masa. Pokud se rozhodnete přeci jen marinovat, doporučujeme vám naše marinády značky Specio, konkrétně marinádu Gyros s klasickou chutí středomořských bylin nebo lahodnou marinádu Červený pomeranč.
- Dále je důležité správně maso osolit, tzn. jen minimálně. Maso dosolte až těsně před stažením masa z grilu, případně jej dosolte až při konzumaci.
- Při grilování zapomeňte na vidličku. Používáním vidličky k obracení masa se připravíte o všechnu šťávu v něm a maso bude ve výsledku suché a tuhé. K manipulaci s masem na grilu používejte jen grilovací kleště.
- Každé grilování zakončete vyčištěním grilu. Rošty je nutné při vysoké teplotě vypálit, očistit kartáčem a případně použít speciální čistič. Také nezapomeňte čistit a vyměňovat misky na zachytávání tuku. Pečlivým čištěním připravujte gril na další používání a prodlužujete jeho životnost.
Co vlastně grilovat?
Na gril podle mnohých patří jen maso, to ale není úplně pravda. Na grilu totiž lze připravit kde co od guláše, přes ryby, zeleninu, ovoce, až po dezerty. Nakonec nezbývá nic než pozvat své přátele a rodinu a patřičně je pohostit.