FLORENTINSKÉ VEJCE
Nastartujte ráno s chutnou snídaní v podání florentinského vejce. Tuto pochoutku si natolik zamilujete, že už nebudete chtít snídat nic jiného.
Recept na floretinské vejce
Suroviny
- 4 vejce
- 2 hrsti listového špenátu
- 1 dcl smetany ke šlehání
- Čerstvě nadrcený zelený pepř
- Sůl
- Granulovaný česnek
- Muškátový oříšek
- Olivový olej
- Parmazán
- Chléb k podávání
Postup
Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje, přidejte špenát (podle velikosti listy můžete překrojit) osolte, opepřete a ochuťte česnekem. Jakmile listy zvadnou dejte stranou z plotny. Zapékací mističky vymažte olejem a do každé dejte porci špenátu. Smetanu smíchejte s nastrouhaným parmazánem a trochou muškátového oříšku, rozdělte do mističek a lehce promíchejte. Vklepněte vejce, posypte trochou parmazánu a dejte zapéct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 10 minut (záleží na velikosti mističky). Podávejte s čerstvým nebo opečeným chlebem.