FISH & CHIPS
Rybka, která plave v těstíčku a k tomu hranolky, to je fish & chips. Tradiční britské jídlo, které v Anglii potkáte snad na každém rohu. Vyzkoušejte naše obalovací těstíčko, které prostě nemá chybu a s chutí se pusťte do vaření!
Recept na fish & chips
Suroviny:
- 4 kusy filé z tresky (nebo podle počtu stravníků)
- himalájská bylinková sůl
- Čerstvě mletý pepř
- cca 100 ml perlivé minerálky
- 70 g obalovací těstíčko mls
- 1 vejce
- Olej na smažení
- Jablečný ocet
- Citron
- Mražený hrášek
- Kousek másla
- Hranolky (dělala jsem domácí batátové)
- Majonéza
Postup
Filé osolíme a opepříme, lehce posypeme hladkou moukou. Do mísy dáme těstíčko mls, vejce, trochu soli a minerálku, vymícháme hustší těstíčko, tak aby v něm šlo hezký porce ryb obalit. Pokud nemáte fritézu můžete smažit ve vyšší vrstvě oleje v kastrolu.
Nejprve si usmažte hranolky, poté porce ryb obalené v těstíčku. Smažte do zlatova cca 6-8 minut. Vedle na plotně si připravte mačkaný hrášek, v kastrolu rozehřejte kousek másla přidejte hrášek a trochu vody, vařte 3 minuty, osolte, opepřete a rozmačkejte třeba šťouchadlem na brambory. Můžete podávat, každou porci zakápněte octem a citronovou šťávou.