Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Rychlá objednávka

DOMÁCÍ TLAČENKA

05.02.2025 00:00 Recepty

Připravte si poctivou domácí tlačenku podle našeho receptu! Ukážeme vám, jak na to krok za krokem, aby byla krásně pevná, lahodně kořeněná a přesně podle vašich představ. Stačí pár surovin, správná směs koření a trochu trpělivosti – výsledek ale rozhodně stojí za to!

DOMÁCÍ TLAČENKA

Recept na domácí tlačenku

Suroviny

Postup

Do velkého hrnce dáme vařit plecko, kolena i nožky, přidáme cibuli, nové koření, bobkový list, lžíci soli a vaříme do měkka.
Plecko je uvařeno dříve, a proto si vaření hlídáme, aby nedošlo k rozvaření masa. Po uvaření všech surovin, maso z plecka nakrájíme na větší kostky, koleno obereme a maso také pokrájíme, kůže pomeleme na masovém strojku a dáme do nějaké větší nádoby. Přidáme scezený vývar z masa, nakrájené kostky masa a ochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Musíme to udělat slanější, protože maso si sůl hodně vtáhne. Takto vzniklou směs plníme do nachystaného igelitového tlačenkového střeva. Zavážeme a dáme vychladit. Po 20 minutách otáčíme.