DOMÁCÍ KEČUP
Máte velkou úrodu rajčat a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte náš vynikající domácí kečup.
Recept na domácí kečup
Suroviny
- 2,5 kg rajčat
- 300 g neloupaných jablek
- 200 g cibule
- 1 lžíce soli
- 120 ml octa
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 feferonka
- 5 ks hřebíčků
- 10 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- Cca 120 g cukru
- Větší špetka skořice
Postup
Rajčata, jablka a cibuli nakrájíme a dáme vařit s octem, solí, paprikou, hřebíčkem, skořicí, novým kořením a pepřem. Necháme vařit cca 1,5 hodiny.
Po uvaření všechno rozmixujeme a přecedíme. Přidáme cukr a vaříme bez pokličky, aby byl kečup hustší. Hotový ještě horký kečup nalijeme do sklenic, kterým otřeme hrdla a dobře je zavíčkujeme.