DOMÁCÍ GRANOLA
Granola neboli zapečené müsli je křupavou pochoutkou! Stále si müsli kupujete v obchodě? Zkuste si ho udělat doma z našich oříšků a vloček - nebudete litovat! Postup je snadný a výsledná granola je krásně křupavá a mnohem voňavější.
Recept na domácí granolu
Suroviny:
- 100 g ovesné vločky
- 100 g slunečnicové semínka
- 40 g amarantové vločky
- 50 g dýňové semínka
- 50 g arašídové máslo
- 50 g mandlové plátky
- 2 lžíce medu
- lžíce kokosového oleje
- skořice dle chuti
Postup
Všechny uvedené suroviny smíchejte dohromady, vysypte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct na 170 stupňů cca 15 minut. V průběhu pečení promícháme. Dáváme pozor, aby se nám granola nepřipálila. Po vychladnutí podáváme například s jogurtem.