ČOČKOVÉ KARBANÁTKY
Bezmasé karbanátky jsou ideální volbou k rychlému a chutnému obědu či večeři. Vegetariánská verze klasických karbanátků osloví určitě i děti. Ideální přílohou je bramborová kaše nebo zeleninový salát.
Recept na čočkové karbanátky
Suroviny
- 250g čočky (uvařit do měkka a vychladit)
- 1 jarní cibulka
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 1 červená paprika nakrájená na kostičky
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky
- Petrželová nať
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžička majoránka
- Trochu chilli vloček nebo chilli papričky
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Postup
V mixéru nasekejte najemno cibuli, česnek, jarní cibulku a petrželovou nať. Přesypte do mísy a do prázdného mixéru dejte scezenou čočku a částečně rozmixujte. Čočku přisypeme do mísy a okořeníme, přidáme vajíčko, papriku, strouhanku a promícháme. Následně vytvoříme placičky, které naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů a upečeme do zlatova. Ideální přílohou je bramborová kaše nebo zeleninový salát.