BUDDHA BOWL
Nejenom, že se Buddha bowl stal hitem internetu, ale hitem je snad i pro každou kuchyni. Jeho složení si můžete vytvořit v podstatě z toho, co dům dá. Tento pokrm je barevný, plný chutí a ideální pro lehký oběd či večeři.
Recept na Buddha bowl
V našem receptu jsme využili vařenou quinou, červené fazole, cizrnu, čerstvou zeleninu: mrkev, ředkvičky, červenou papriku, salát, červenou cibuli, lžíci hummusu a naložené okurky.
Suroviny na marinované kuřecí kousky
- 2 kuřecí prsa
- sůl dle potřeby
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mirinu
- ½ lžičky granulovaného česneku
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 2 lžíce Sake nebo jablečného octu
- 1 lžička třtinového cukru
- Sezamové semínka
- Sezamový olej
Postup
Zeleninu si pokrájejte dle libosti a společně s luštěninami naservírujte do misky. Marinádu si připravíte smícháním sójové omáčky, mirinu, Sake, zázvoru, cukru a česneku. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a naložte ho do připravené marinády. Na pánvi rozehřejte olej a kousky masa opečte ze všech stran, nakonec vlijte zbytek marinády a nechte zredukovat. Vložte do misky k dalším surovinám a posypte sezamovými semínky.