BUBLANINA
Česká klasika! Není asi nikdo, kdo by bublaninu neznal. Pro hodně z nás je to vzpomínka na dětství a víkendy u babičky. Pusťte se do ní a zavzpomínejte si jaké to bylo.
Recept na bublaninu
Suroviny
- 80 g slunečnicových semínek
- 120 g mandlové mouky
- 40 g strouhaného kokosu
- 5 vajec
- špetka soli
- 10 g sladidla se stévií
- 10 g kypřicího prášku
- 1 lžička strouhané pomerančové kůry
- míchané ovoce dle preferencí
Postup
Bílky se sladidlem a špetkou soli vyšleháme do tuha a poté vmícháme žloutky. Zvlášť smícháme mletá slunečnicová semínka s mandlovou moukou, kypřicím práškem, pomerančovou kůrou a kokosem. Obě části spojíme a vlijeme na plech vyložený pečícím papírem, vršek posypeme připraveným ovocem a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C.