Americký steak 80g
Pro objednání kartónku zadejte 12 ks
Detailní popis
AMERICKÝ STEAK
Koření Americký steak je perfektní volbou pro všechny milovníky grilovaných mas a steakových specialit, kteří si chtějí vychutnat intenzivní chuť s nádechem americké kuchyně. Chuťově vyvážená směs bylin a pepře s lehce pikantní chutí je ideální pro přípravu šťavnatých steaků. Grilovanému masu dodá autentickou chuť a vůni amerického BBQ.
Tato aromatická kombinace dává pokrmům plnou a výraznou chuť, která perfektně ladí s masovými pokrmy na grilu, v pánvi i v troubě. Americký steak je směs koření hodící se jak na masa, tak i ryby. Využít se dá i při přípravě domácích burgerů, marinád na žebírka nebo na opečené brambory či grilovanou zeleninu, která se skvěle hodí jako příloha ke steaku. Pepř je zpracován hruběji, tudíž koření plní i dekorační funkci.
Jaké
maso si na steak vybrat?
Nejdůležitější je výběr kvalitního masa to
je jasné, na steaky se doporučuje maso z hřbetu a zadní části zvířete, jako je roštěnec,
svíčková a zadní s výrazným tukovým mramorováním. Nejoblíbenější volbou je Angus,
Charolais, Hereford, Shorthorn či Limousine. Obecně se doporučují mladí býčci do
2 let. Hovězí maso můžeme rozdělit na dva tábory - křehké maso na steaky
(nízký roštěnec, vysoký roštěnec, svíčková a zadní - rump steak) a tužší maso
na steaky (loupaná plec, krk a pupek). A jak maso upečete záleží jen na vás.
Výběr masa je velmi důležitý, ale vyladěnou chuť získáte jen díky kvalitnímu koření.
RECEPT:
HOVĚZÍ STEAK
2 steaky (hovězí, nejlépe rib-eye nebo svíčková)
2 lžíce
olivového oleje
1-2 lžíce koření Americký steak
Špetka soli (dle potřeby)
Máslo
na dochucení
Steaky nechte odležet v pokojové teplotě, osušte je a potřete olivovým olejem. Okořeňte je směsí Americký steak a nechte marinovat alespoň 1 hodinu, aby koření dobře proniklo do masa. Rozehřejte pánev nebo gril na vysokou teplotu a vložte do ní steaky. Steak opékejte 3-5 minut z každé strany podle požadovaného stupně propečení. Hotové steaky sundejte z pánve, přikryjte je alobalem a nechte několik minut odpočinout. Před podáváním přidejte na každý steak kousek másla pro jemnější chuť.
Všechny naše kořenící směsi vyrábíme na základě vlastních originálních receptur. Navíc koření balíme do uzavíratelných obalů, tudíž si po otevření uchovává déle všechny své vlastnosti, jako je chuť, vůně a barva.
Nevíte, co byste si mohli z daného koření připravit? Nechte se inspirovat našimi recepty v magazínu.
Složení:
Směs
koření (česnek, cibule, pepř zelený a černý, bazalka, petrželka, nové koření, paprika
červená a zelená), sůl (18 %), glutamát sodný.
Výživové
hodnoty: ve 100 g
Energetická hodnota 222 kcal / 929 kJ
Tuky 1,5 g
Z toho nasycené 0,45 g
Sacharidy 50 g
Z toho cukry 2 g
Bílkoviny
2 g
Sůl 18 g
Skladování: teplota 25 °C, vlhkost: 60 %, v originálních uzavřených obalech
Hmotnost:
80 g
Výrobce: IDC-FOOD, s.r.o., U Mlýna 285, Jaroměř 551 02
Vyrobeno:
Česká republika
Parametry produktu
Parametry | |
Bez přidaného cukru | Ano |
Bez alergenů | Ano |
Bezlepkové | Ano |
Bez soli | Ne |
Vegetariánské | Ano |
Veganské | Ano |